Voor de GP van Miami werd een gloednieuw circuit gebouwd nabij het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, een voorstad van Miami. Het is een stratencircuit dat buiten het raceweekend door ‘gewoon’ verkeer wordt gebruikt. Het circuit wordt enkele weken voor de race opgebouwd conform alle voorschriften en veiligheidsregels van de FIA. Na het raceweekend wordt alles weer afgebroken en maakt het circuit deel uit van het terrein rond het Hard Rock Stadium. Vanaf 2022 vinden hier Formule 1 races plaats, volgens contract in ieder geval voor 10 jaar. Stephen Ross, de eigenaar van het Rock Stadium, was al sinds 2019 bezig om de Formule 1 naar Miami te halen. Al in dat jaar werd een ontwerp voor het circuit gepresenteerd. Het was aanvankelijk de bedoeling om Miami al in 2021 op de kalender te krijgen, maar dit liep vertraging op, zodat de eerste start plaatsvond in 2022.

f1 schema miami
Miami Formule 1 Race

F1 Schema Miami 2023

De F1 van Miami in 2023 wordt verreden op zondag 7 mei 2023 om 12:30 Nederlandse tijd. Het exacte tijdschema voor de F1 van Miami is nog niet helemaal zeker maar we verwachten dat dit de planning wordt voor de race. De eerste vrije training van de GP van Miami zal vermoedelijk verreden worden op vrijdag 5 mei 2023. De tweede en de derde vrije training is op zaterdag 6 mei 2023. De kwalificatie van Miami wordt verreden op zaterdag 6 mei 2023 om 13:00. Let op: alle tijden voor de F1 van Miami zijn nog onder voorberhoud.

F1 Circuit Miami

Het gloednieuwe circuit op Miami International Autodrome heeft een parcours van 5,412 km met 19 bochten. De coureurs leggen een afstand van 308,484 kilometer. De coureurs rijden 57 rondes.

Max Verstappen in Miami

Max Verstappen voelt zich prima thuis op het circuit van Miami. Tijdens de eerste race kwalificeerde hij zich als derde, achter de twee Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz Jr. Dankzij een goede bandenstrategie en natuurlijk ook vanwege zijn prima kwaliteiten als coureur wist Max als eerste te finishen. Ook pakte hij de snelste raceronde en kon dus 26 punten toevoegen aan zijn totaal.