Ben je op zoek naar een livestream van de F1? Hieronder zie je een overzicht van de mogelijkheden. Eigenlijk is een livestream de beste manier om overal je favoriete coureur te volgen. Benieuwd hoe je de GP binnen en buiten Nederland op je apparaat bekijkt en wat het beste aanbod is? In dit artikel lees je alles over de Formule 1 live stream.

Formule 1 gratis kijken

De tijd dat sport onbeperkt werd uitgezonden ligt helaas ver achter ons. Wil je specifieke sporten bekijken waaronder Formule 1 of voetbal dan heb je al snel een betaald abonnement nodig. Abonnees van Ziggo profiteren van Ziggo Sport, daar kon je tot 2022 Formule 1 live kijken.

Sinds 2022 neem je apart of via Ziggo een abonnement bij ViaPlay, want Ziggo heeft de uitzendrechten niet meer. Let op want met een normaal televisie abonnement kom je er niet.

Gelukkig zijn er nog wat opties om formule 1 gratis te kijken. Bijvoorbeeld de samenvattingen op de NOS. Daarnaast bestaat sinds kort ook Viaplay TV op SBS9. Hier zie je vaak met vertraging de F1 beelden.

kpn viaplay

F1 bij KPN Combivoordeel

Stream op je favoriete apparaten. Geniet van Formule 1, live sport en veel meer
kijk f1 bij ziggo

F1 bij Ziggo Inclusief ziggo sport select

Ontdek het unieke aanbod van live sport, films en series
kijk viaplay f1

F1 bij VIAPLAY incl premier league voetbal

Kijk nu 3 maanden live sport voor €9,99 p.m.

Gratis op televisie via Ziggo

Toen de grand prix van Zandvoort (september 2021) plaatsvond was deze in heel Nederland gratis via Ziggo te bekijken. De zes sportkanalen werden voor alle huishoudens opengesteld. Dit was natuurlijk een uitzondering, normaal gesproken heb je op zijn minst een Ziggo abonnement nodig om hier deze sport te volgen. Sinds 2022 heeft Ziggo geen uitzendrechten meer!

Formule 1 op computer bekijken

Je kunt de GP niet via de televisie bekijken of je bevindt je misschien wel ergens anders? De Formule 1 op de computer bekijken is uiteraard mogelijk. Dit doe je via een van de livestream websites, zie hieronder. Belangrijk is dat je over een goede computer beschikt. Een laptop of tablet kan natuurlijk ook. Nog beter: de all-in-one PC. Dit is een combinatie van een desktop en beeldscherm in een.

F1 Live stream via NordVPN

Een zeer goed alternatief is de F1 live stream via een VPN, in dit geval NordVPN. Handig om overal ter wereld de Formule 1 live stream te bekijken, maar ook bijvoorbeeld Netflix of het downloaden van torrents. Voordeel van een VPN is dat je data versleuteld wordt. Hierdoor kun je niet alleen in binnenland maar ook in buitenland websites en live stream wedstrijden bereiken.

NordVPN is een redelijk goedkope aanbieder. Bij een tweejarig abonnement bespaar je tot wel 72% op de abonnementsprijs. Prijzen beginnen vanaf € 2,80 per maand. Houd wel de actuele aanbiedingen in de gaten. Overigens kun je ook voor een andere VPN kiezen.

Formule 1 live stream Twitch

Via de website Twitch kijk je Formule 1 live stream. De content die je wordt aangeboden is niet altijd legaal. Het zijn namelijk andere gebruikers die de wedstrijden live streamen waardoor je meekijkt. De betreffende gebruiker geeft soms ook zelf commentaar, dat afwijkt van het originele commentaar. Wat overigens ook leuk kan zijn.

F1 live stream YouTube

Kun je ook voor F1 live stream via YouTube gaan? Ja, de race wordt (soms) live via YouTube uitgezonden. Je moet er wel rekening mee houden dat degene die dit uitzendt de uitzendrechten niet heeft en live uitzenden is dus niet toegestaan. Maar de F1 livestream op YouTube kan wel op een andere manier. Je ziet dan een simulatie van het circuit en de huidige stand van zaken. Op deze manier kun je de coureurs toch nog volgen.

Wil je dit via YouTube bekijken, bezoek dan YouTube zelf. Zoek vervolgens op ‘F1 live stream’ en je vindt de juiste content.

Formule 1 live blog

Lukt het formule 1 live streamen op geen enkele manier? Dan heb je nog de formule 1 live blog. Je blijft continu op de hoogte van al het nieuws rondom de race, vorderingen en uitslagen. Zonder dat je daadwerkelijk ziet wat er gebeurt, maar je blijft wel bij. Bekende F1 live blogs zijn die van racignews365.nl of gpblog.com. Zeker de moeite waard om bij je favorieten op te slaan.

Twitter (X): Red Bull Racing

Weet je dat je ook via X de formule 1 kunt volgen? Bijvoorbeeld via het account van Red Bull Racing. Zodra er een Formule 1 race gaande is wordt je via dit account van alles op de hoogte gehouden. Inclusief foto’s en filmpjes. Let op want je mag dit materiaal retweeten of via de speciale link op je eigen website insluiten (embedden). Je mag deze foto’s en filmpjes echter niet downloaden en elders publiceren.

Via radio meeluisteren

Gelukkig kun je de racewedstrijd ook altijd live via de radio meeluisteren. Dit kan uiteraard niet via alle zenders maar er zijn een aantal stations die deze service bieden. Dit kan altijd via Grandprixradio.nl (website of DAB+-frequentie 208 MHz). Verder besteedt Radio Veronica ook aandacht aan de F1.

Formule 1 live stream: de samenvatting

Je hebt nu verschillende mogelijkheden gezien met betrekking tot de formule 1 live stream. Hieronder alle mogelijkheden nog eens op een rij:

kpn viaplay

F1 bij KPN Combivoordeel

Stream op je favoriete apparaten. Geniet van Formule 1, live sport en veel meer
kijk f1 bij ziggo

F1 bij Ziggo Inclusief ziggo sport select

Ontdek het unieke aanbod van live sport, films en series
kijk viaplay f1

F1 bij VIAPLAY incl premier league voetbal

Kijk nu 3 maanden live sport voor €9,99 p.m.

Je ziet, genoeg mogelijkheden. Het is belangrijk dat je alle opties vooraf bekijkt. Je wil niet op het laatste moment er achter komen dat je de race niet kunt volgen.