Je bekijkt nu Testdagen F1 op TV

Testdagen F1 op TV

Wil jij meer weten of het F1 testweekend in Bahrein en deze op tv kijken? In dit artikel vertellen we wat het testweekend is en hoe je dit live kan volgen. Eind februari gaan de Formule 1-coureurs na een lange winterstop weer van start met de eerste wintertestdag van het nieuwe seizoen. In 2023 wordt deze test gehouden op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 februari op het Bahrain International Circuit, dezelfde baan waar op 5 maart ook de seizoensopener plaatsvindt. Dit is de kans voor de teams om hun nieuwe wagens voor het seizoen 2023 uit te proberen en te testen. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het aantal testdagen teruggebracht tot slechts drie dagen, om kosten te besparen vanwege een beperkt aantal reglementswijzigingen. Het is mogelijk om de tests live te volgen en te zien wat de teams testen en welke aanpassingen ze maken voor het nieuwe seizoen.

Waar kan je de F1 testdagen kijken?

De testdagen zijn Live te volgen op TV, Smartphone en op de computer. Je hebt twee mogelijkheden om de F1 testdagen te volgen: via F1TV en Viaplay. F1TV is de officiele streamsingsdiesnt van de Formule 1. Hier kan je tegen betaling via een livestream de testdagen volgen. Dit gaat gepaard met Engels commentaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om het testweekend te kijken via Viaplay. Viaplay heeft de TV rechten voor de formule 1 in Nederland in haar bezit. Elke testdag wordt er live verslag gedaan door Viaplay en ook vanuit de studio in Hilversum uitgezonden. Voor Viaplay heb je een abonnement nodig.

  • Testdagen kijken bij Viaplay
  • Testdagen kijken bij KPN
  • Testdagen kijken bij ZIGGO
  • Testdagen kijken bij T-MOBILE (12 maand gratis!)

Max Verstappen testdagen 2023

Op de eerste dag van de wintertest stapt regerend wereldkampioen Max Verstappen meteen achter het stuur voor Red Bull Racing. Hij rijdt de hele eerste dag en zal alleen op vrijdagmiddag nog instappen. Nyck de Vries maakt ook zijn eerste officiële meters voor AlphaTauri op donderdagmiddag, nadat Yuki Tsunoda in de ochtend rijdt.

Max Verstappen rijdt de hele dag op donderdag en alleen de ochtendsessie op vrijdag, waarna teamgenoot Sergio Pérez het stuur overneemt. Bij AlphaTauri rijdt Nyck de Vries op donderdag- en vrijdagochtend, terwijl de rest van het team de middagsessies rijdt. Op zaterdag rijdt De Vries de laatste sessie in de middag.

Wanneer zijn de F1 Testdagen?

De testdagen vinden plaats van donderdag 23 februari tot zaterdag 25 februari op het Bahrain International Circuit. Elke dag is opgedeeld in een ochtend- en middagsessie, waarbij de ochtendsessie loopt van 08:00 uur tot 12:00 uur en de middagsessie van 13:30 uur tot 17:30 uur. Vorig jaar werd er nog getest op zowel het Bahrain International Circuit als in Barcelona, maar nu is alleen Bahrein nog de locatie voor de testdagen.

F1 Testdagen gratis kijken

Het gratis kijken van de F1 is een hele uitdaging. De testdagen zijn relatief lastig gratis te volgen. Toch zijn er een aantal manieren om toch gratis de testdagen te volgen. Een voorbeeld is dat nieuwe klanten vaak korting krijgen op bundels van TV en Viaplay. Momenteel loopt er een actie bij T-Mobile, nieuwe klanten kijken 12 maanden gratis naar Viaplay! De NOS doet dagelijks verslag via een samenvatting van de Testdagen. Ziggo zendt gratis een uitgebreide samenvatting uit van de testdagen. Teslotte, niet gratis, is er de mogelijkheid om een jaarabonnement op Viaplay af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat je een scherpe deal hebt.

Veelgestelde vragen over de testdagen

Wanneer rijdt Max Verstappen tijdens de Testdagen?

Max Verstappen rijdt op donderdag 23 februari 2023 en op vrijdag 24 februari 2023.

Wanneer rijdt Nyck de Vries tijdens de Testdagen?

Nyck de Vries is live te zien tijdens de testdagen op donderdagochtend 23 februari, vrijdagochtend 24 februari en zaterdagmiddag 25 februari 2023.

Hoe kan ik de F1 testdagen live kijken op TV?

De F1 testdagen zijn live te volgen via F1TV en Viaplay. Samenvattingen zijn te zien bij de NOS en op Ziggo sport.

Wanneer zijn de F1 testdagen in 2023?

De testdagen vinden plaats van donderdag 23 februari tot zaterdag 25 februari op het Bahrain International Circuit. Elke dag is opgedeeld in een ochtend- en middagsessie, waarbij de ochtendsessie loopt van 08:00 uur tot 12:00 uur en de middagsessie van 13:30 uur tot 17:30 uur.