Je bekijkt nu GP van Canada op TV

GP van Canada op TV

Wil jij de GP van Canada live op TV kijken? Op deze pagina vindt je meer informatie over de tv uitzending en livestreams van de formule 1 race op het  Circuit Gilles Villeneuve. De GP van Canada wordt verreden op 18 juni 2023 in Montreal. Dit is gelegen in Canada en het wordt een spannend raceweekend. De laatste winnaar van de GP van Canada is Max Verstappen. Dit is de achtste GP van 2023.

GP van Canada 2023 Tijden

De GP van Canada 2023 wordt verreden van 16 juni 2023 tot en met 18 juni 2023. Hieronder zie je een overzicht van de tijden waarop de GP verreden wordt in 2023. Deze Grand Prix wordt verreden op het  Circuit Gilles Villeneuve en start met een vrije training op Vrijdag 16 juni 2023 om 19:30 uur. De tweede vrije training is op Vrijdag 16 juni 2023 om 23:00 uur. De derde vrije training is op Zaterdag 17 juni 2023 om 18:30 uur. Hierna gaat het echte race geweld beginnen met de kwalificatie op Zaterdag 17 juni 2023 om 22:00 uur. De GP van Canada 2023 wordt verreden op Zondag 18 juni 2023 om 20:00 uur.

  • Vrije Training 1: Vrijdag 16 juni 2023 om 19:30 uur.
  • Vrije Training 2: Vrijdag 16 juni 2023 om 23:00 uur.
  • Vrije Training 3: Zaterdag 17 juni 2023 om 18:30 uur.
  • Kwalificatie: Zaterdag 17 juni 2023 om 22:00 uur.
  • GP van Canada: Zondag 18 juni 2023 om 20:00 uur.
  • Live kijken via KPN, ZIGGO, T-MOBILE of VIAPLAY.

Geschiedenis GP van Canada

De GP van Canada wordt verreden op het  Circuit Gilles Villeneuve. De eerste editie van deze Grand Prix was in 1967. De lengte van het  Circuit Gilles Villeneuve is 4,36 kilometer. Sinds 1967 is de Grand Prix van Canada een vast onderdeel van het Formule 1-kampioenschap, met slechts enkele uitzonderingen. Deze spannende race vindt plaats op het beroemde Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, dat bekend staat om zijn unieke karakter en geliefd is bij zowel coureurs als fans. Wat het circuit onderscheidt, is het gebrek aan uitloopstroken en de aanwezigheid van de beruchte muur, vooral bekend als de ‘Wall of Champions’, die zich bevindt aan het einde van het rechte stuk. Deze uitdagende elementen zorgen voor een extra dosis adrenaline en maken de Grand Prix van Canada een ware belevenis. Vorig jaar werd de GP van Canada gewonnen door Max Verstappen. De nummer twee was Sergio Perez en Lewis Hamilton eindigde op de derde plaats. De Grand Prix van Canada wordt vaak bezocht door grondeekhoorns, die op het kunstmatige eiland leven waar het circuit zich bevindt1. Deze schattige knaagdieren hebben geen angst voor de auto’s die voorbij razen en hebben al meerdere problemen veroorzaakt tijdens de races. In 2007 werd Robert Kubica gediskwalificeerd nadat hij een grondeekhoorn had aangereden, waardoor zijn voorvleugel beschadigd raakte

GP van Canada 2023 op TV

Er wordt op TV live verslag gedaan van de GP van Canada 2023. Als je op zoek bent naar Nederlands commentaar dan kan je het beste terecht bij VIAPLAY. Viaplay heeft het gehele weekend uitzending waarbij er een ruime voorbeschouwing, raceverslag en nabeschouwing gedaan wordt. Zowel de vrije training als de kwalificatie van de GP van Canada kan je kijken. Heb je nog geen Viaplay? Hier kan je Viaplay kijken via KPN, Ziggo of T-Mobile.

Max verstappen op het  Circuit Gilles Villeneuve

Max Verstappen heeft een indrukwekkende geschiedenis op de Grand Prix van Canada, waarbij hij enkele opmerkelijke hoogtepunten heeft bereikt. In 2022 won hij de race op overtuigende wijze, waarbij hij zowel de poleposition veroverde als het grootste deel van de race aan de leiding reed. Ondanks een late aanval van Carlos Sainz, die uiteindelijk tweede werd, wist Verstappen stand te houden en vergrootte hij zijn voorsprong in het kampioenschap tot 46 punten. Het jaar ervoor, in 2021, wist Verstappen eveneens de Grand Prix van Canada te winnen na een intens gevecht met Charles Leclerc, die de poleposition had veroverd. Verstappen voerde een inhaalactie uit op Leclerc in ronde 48 en hield vervolgens stand tot aan de finish. Deze overwinning markeerde zijn vierde zege van het seizoen en zijn eerste in Montreal. Terugkijkend op 2017 herinneren we ons ook dat Verstappen zijn eerste podiumplaats in Canada behaalde, toen hij als derde eindigde achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Met een geweldige start vanaf de vijfde plaats wist hij in de eerste bocht op te klimmen naar de tweede positie, maar later moest hij Bottas voor zich dulden. Daarnaast toonde Verstappen zijn kracht in de Grand Prix van Canada van 2016, waar hij een indrukwekkende inhaalrace reed vanaf de elfde startpositie op de grid en uiteindelijk als vierde eindigde. Door een langere eerste stint op de zachte banden te maken en te profiteren van een safety car-fase voor zijn pitstop, slaagde Verstappen erin om Nico Rosberg in ronde 68 te passeren met een gedurfde manoeuvre aan de buitenkant van bocht 1.

GP van Canada Gratis kijken

Wil jij de GP van Canada gratis kijken? Dan hebben we een goede tip voor jou. Momenteel zijn de Go-Go-Go deals bij T-Mobile. Nieuwe klanten krijgen 12 maanden gratis Viaplay (en ESPN). Klik hier om gebruik te maken van dit aanbod. Een andere manier om gratis de GP van Canada 2023 te kijken is door de samenvatting te kijken op Ziggo Sport of bij NOS Studio Sport. Wist je dat Ziggo Sport ook een uitgebreide voor- en nabeschouwing van elke formule 1 race doet?

Wil jij naar de F1 kijken via Viaplay maar niet overstappen van TV / Internet aanbieder? Dan is het de voordeligste optie om een jaarcontract af te sluiten op Viaplay. Momenteel heb je een mooie korting bij Viaplay van 99 euro voor 12 maanden. Dit betekent dat je voor 8,25 per maand volledig toegang hebt tot alle F1 races, inclusief de GP van Canada op 18 juni 2023. Klik hier voor meer informatie over deze aanbieding.

Geef een reactie