Je bekijkt nu GP van Spanje op TV

GP van Spanje op TV

Wil jij de GP van Spanje live op TV kijken? Op deze pagina vindt je meer informatie over de tv uitzending en livestreams van de formule 1 race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De GP van Spanje wordt verreden op 4 juni 2023 in Barcelona. Dit is gelegen in Spanje en het wordt een spannend raceweekend. De laatste winnaar van de GP van Spanje is Max Verstappen. Dit is de zevende GP van 2023.

GP van Spanje 2023 Tijden

De GP van Spanje 2023 wordt verreden van 2 juni 2023 tot en met 4 juni 2023. Hieronder zie je een overzicht van de tijden waarop de GP verreden wordt in 2023. Deze Grand Prix wordt verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya en start met een vrije training op Vrijdag 2 juni 2023 om 13:30 uur. De tweede vrije training is op Vrijdag 2 juni 2023 om 17:00 uur. De derde vrije training is op Zaterdag 3 juni 2023 om 12:30 uur. Hierna gaat het echte race geweld beginnen met de kwalificatie op Zaterdag 3 juni 2023 om 16:00 uur. De GP van Spanje 2023 wordt verreden op Zondag 4 juni 2023 om 15:00 uur.

  • Vrije Training 1: Vrijdag 2 juni 2023 om 13:30 uur.
  • Vrije Training 2: Vrijdag 2 juni 2023 om 17:00 uur.
  • Vrije Training 3: Zaterdag 3 juni 2023 om 12:30 uur.
  • Kwalificatie: Zaterdag 3 juni 2023 om 16:00 uur.
  • GP van Spanje: Zondag 4 juni 2023 om 15:00 uur.
  • Live kijken via KPN, ZIGGO, T-MOBILE of VIAPLAY.

Geschiedenis GP van Spanje

De GP van Spanje wordt verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De eerste editie van deze Grand Prix was in 1913. De lengte van het Circuit de Barcelona-Catalunya is 4,6 kilometer. Het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft een rijke motorsportgeschiedenis en blijft een geliefde bestemming voor zowel coureurs als fans van over de hele wereld. Het circuit heeft een totale lengte van ongeveer 4,655 kilometer. Dit maakt het een middellange baan in vergelijking met andere Formule 1-circuits. Het circuit heeft een mix van verschillende soorten bochten, waaronder snelle, middelmatige en langzame bochten. Dit zorgt voor een uitdagende rijervaring voor de coureurs en vereist een goede balans tussen snelheid en grip. Vorig jaar werd de GP van Spanje gewonnen door Max Verstappen. De nummer twee was Sergio Perez en George Russel eindigde op de derde plaats. De Grand Prix van Barcelona heeft een lange geschiedenis en is al vele jaren een vaste waarde op de Formule 1-kalender. Het circuit heeft de race gehost sinds 1991, toen het voor het eerst werd opgenomen in het kampioenschap. Sindsdien is de Grand Prix van Barcelona een van de populairste en meest gevestigde races in de Formule 1, waarbij het circuit jaarlijks duizenden racefans trekt die getuige willen zijn van de spanning en sensatie van deze prestigieuze sport.

GP van Spanje 2023 op TV

Er wordt op TV live verslag gedaan van de GP van Spanje 2023. Als je op zoek bent naar Nederlands commentaar dan kan je het beste terecht bij VIAPLAY. Viaplay heeft het gehele weekend uitzending waarbij er een ruime voorbeschouwing, raceverslag en nabeschouwing gedaan wordt. Zowel de vrije training als de kwalificatie van de GP van Spanje kan je kijken. Heb je nog geen Viaplay? Hier kan je Viaplay kijken via KPN, Ziggo of T-Mobile.

Max verstappen op het Circuit de Barcelona-Catalunya

Max Verstappen heeft in zijn carrière in de Formule 1 enkele indrukwekkende prestaties geleverd tijdens de Grand Prix van Barcelona. Hier zijn enkele historische hoogtepunten van Verstappen op het Circuit de Barcelona-Catalunya:

Jongste Formule 1-winnaar: Op 15 mei 2016 schreef Max Verstappen geschiedenis tijdens de Grand Prix van Spanje in Barcelona. Hij behaalde op dat moment de overwinning op 18-jarige leeftijd en 227 dagen, waardoor hij de jongste coureur ooit werd die een Formule 1-race won. Verstappen reed op dat moment voor het team van Red Bull Racing en maakte indruk met zijn koelbloedige rijstijl en gedurfde inhaalmanoeuvres.

Opmerkelijke prestaties in latere jaren: Na zijn historische overwinning in 2016 bleef Verstappen indruk maken op het Circuit de Barcelona-Catalunya. In 2017 behaalde hij de derde plaats tijdens de Grand Prix van Spanje. Een jaar later, in 2018, herhaalde hij dit resultaat en eindigde opnieuw als derde. Deze consistente topprestaties laten zien dat Verstappen een sterke en competitieve coureur is op dit circuit.

Het zijn vooral deze prestaties van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Barcelona die zijn reputatie als een getalenteerde en veelbelovende coureur hebben versterkt. Met zijn jeugdige leeftijd en indrukwekkende vaardigheden blijft hij een coureur om in de gaten te houden op het Circuit de Barcelona-Catalunya en in de Formule 1 in het algemeen.

GP van Spanje Gratis kijken

Wil jij de GP van Spanje gratis kijken? Dan hebben we een goede tip voor jou. Momenteel zijn de Go-Go-Go deals bij T-Mobile. Nieuwe klanten krijgen 12 maanden gratis Viaplay (en ESPN). Klik hier om gebruik te maken van dit aanbod. Een andere manier om gratis de GP van Spanje 2023 te kijken is door de samenvatting te kijken op Ziggo Sport of bij NOS Studio Sport. Wist je dat Ziggo Sport ook een uitgebreide voor- en nabeschouwing van elke formule 1 race doet?

Wil jij naar de F1 kijken via Viaplay maar niet overstappen van TV / Internet aanbieder? Dan is het de voordeligste optie om een jaarcontract af te sluiten op Viaplay. In Juni 2023 kan je namelijk een contract van 12 maanden afsluiten voor slechts 99 euro. Dit betekent dat je volledig toegang hebt tot alle F1 races, inclusief de GP van Spanje op 4 juni 2023. Klik hier voor meer informatie over deze aanbieding.

Geef een reactie