Je bekijkt nu GP van Monaco op TV

GP van Monaco op TV

Wil jij de GP van Monaco live op TV kijken? Op deze pagina vindt je het F1 schema en meer informatie over de tv uitzending en livestreams van de formule 1 race op het Circuit de Monaco. De GP van Monaco wordt verreden op 28 mei 2023 in Monaco. Dit is gelegen in Monaco en het wordt een spannend raceweekend. De laatste winnaar van de GP van Monaco is Sergio Pérez. Dit is de zesde GP van 2023.

GP van Monaco 2023 Tijden

De GP van Monaco 2023 wordt verreden van 26 mei 2023 tot en met 28 mei 2023. Hieronder zie je een overzicht van de tijden waarop de GP verreden wordt in 2023. Deze Grand Prix wordt verreden op het Circuit de Monaco. Het F1 schema Monaco start met een vrije training op Vrijdag 26 mei 2023 om 13:30 uur. De tweede vrije training is op Vrijdag 26 mei 2023 om 17:00 uur. De derde vrije training is op Zaterdag 27 mei 2023 om 12:30 uur. Hierna gaat het echte race geweld beginnen met de kwalificatie op Zaterdag 27 mei 2023 om 16:00 uur. De GP van Monaco 2023 wordt verreden op Zondag 28 mei 2023 om 15:00 uur.

  • Vrije Training 1: Vrijdag 26 mei 2023 om 13:30 uur.
  • Vrije Training 2: Vrijdag 26 mei 2023 om 17:00 uur.
  • Vrije Training 3: Zaterdag 27 mei 2023 om 12:30 uur.
  • Kwalificatie: Zaterdag 27 mei 2023 om 16:00 uur.
  • GP van Monaco: Zondag 28 mei 2023 om 15:00 uur.
  • Live kijken via KPN, ZIGGO, T-MOBILE of VIAPLAY.

Geschiedenis GP van Monaco

De GP van Monaco wordt verreden op het Circuit de Monaco. De eerste editie van deze Grand Prix was in 1929. De lengte van het Circuit de Monaco is 3,33 kilometer. Het Circuit de Monaco is een van de meest iconische en uitdagende racecircuits ter wereld. Het bevindt zich in het vorstendom Monaco aan de Franse Rivièra. Het circuit is een stratencircuit, wat betekent dat het bestaat uit de normale straten van Monaco die tijdelijk worden afgesloten voor de race.

Het circuit heeft een lengte van ongeveer 3,34 kilometer en is beroemd om zijn smalle straten, scherpe bochten en hoogteverschillen. Het staat bekend als een van de meest technisch veeleisende circuits in de Formule 1-kalender vanwege de beperkte ruimte en de uitdagende bochten, waaronder de beroemde Tunnel, de Loews Hairpin en de Nouvelle Chicane. Vorig jaar werd de GP van Monaco gewonnen door Sergio Pérez. De nummer twee was Carlos Sainz jr. en Max Verstappen eindigde op de derde plaats. Het circuit is ontworpen door Anthony Noghes, een Monegaskische zakenman en autosportliefhebber. Hij was geïnspireerd door de opkomst van de beroemde Indianapolis 500-race in de Verenigde Staten en wilde een vergelijkbaar evenement creëren in Monaco. Noghes slaagde erin de steun van Prins Louis II van Monaco te krijgen, en in 1929 vond de eerste Grand Prix van Monaco plaats op het nieuwe circuit.

Sindsdien heeft het Circuit de Monaco enkele wijzigingen ondergaan om het veiliger te maken en te voldoen aan de evoluerende eisen van de Formule 1. Ondanks de uitdagingen van het racen op een smal stratencircuit, blijft de Grand Prix van Monaco een van de meest geliefde en prestigieuze races in de autosport, met een rijke geschiedenis en een unieke atmosfeer.

GP van Monaco 2023 op TV

Er wordt op TV live verslag gedaan van de GP van Monaco 2023. Als je op zoek bent naar Nederlands commentaar dan kan je het beste terecht bij VIAPLAY. Viaplay heeft het gehele weekend uitzending waarbij er een ruime voorbeschouwing, raceverslag en nabeschouwing gedaan wordt. Zowel de vrije training als de kwalificatie van de GP van Monaco kan je kijken. Heb je nog geen Viaplay? Hier kan je Viaplay kijken via KPN, Ziggo of T-Mobile.

Max verstappen op het Circuit de Monaco

Als het gaat om het Circuit de Monaco, heeft Max Verstappen ook zijn stempel gedrukt op dit iconische stratencircuit. Monaco is een circuit dat bekend staat om zijn technische uitdagingen en vereist een combinatie van precisie, behendigheid en lef. Max Verstappen heeft laten zien dat hij deze vaardigheden bezit en heeft indrukwekkende prestaties neergezet in Monaco. Verstappen begint in Monaco als de leider in het wereldkampioenschap met een voorsprong van veertien punten op zijn teamgenoot Sergio Pérez.

In 2015, tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1, eindigde Verstappen als 10e in de Grand Prix van Monaco. Het jaar daarop, in 2016, behaalde hij een geweldige prestatie door als vierde te eindigen, ondanks een tijdstraf vanwege een aanvaring met Romain Grosjean. Deze prestatie werd nog indrukwekkender omdat Monaco bekendstaat als een circuit waar inhalen bijzonder moeilijk is vanwege de smalle straten en bochtige secties.

In 2018 veroverde Max Verstappen zijn eerste podiumplaats in Monaco, eindigend op de derde plaats in de race. Hij gaf blijk van zijn rijvaardigheid en beheersing van het circuit door enkele gedurfde inhaalmanoeuvres uit te voeren. Max Verstappen haalde een gedenkwaardige overwinning in 2021 op het Circuit de Monaco. Na de kwalificaties de poleposition te hebben behaald, reed hij een foutloze race en hield hij zijn concurrenten achter zich om als eerste over de finish te komen. Deze overwinning was historisch, omdat het de eerste keer was dat een Nederlander de Grand Prix van Monaco won.

De GP van Monaco in 2022 verliep niet zo goed voor Max Verstappen als het jaar ervoor. Hij startte vanaf de vierde plek, nadat hij zijn laatste ronde in de kwalificatie moest afbreken door een crash van zijn teamgenoot Sergio Pérez. In de race profiteerde hij wel van de verkeerde pitstopstrategie van Charles Leclerc, die van pole naar de vierde plek zakte. Verstappen eindigde als derde achter Pérez en Carlos Sainz. Hij scoorde wel belangrijke punten voor het kampioenschap, maar kon niet voorkomen dat Pérez hem voorbij ging in de stand.

Met zijn indrukwekkende prestaties op het Circuit de Monaco heeft Max Verstappen bewezen dat hij een geduchte tegenstander is op dit uitdagende stratencircuit. Zijn rijstijl en vastberadenheid hebben hem geholpen om in Monaco op te vallen, en hij wordt beschouwd als een van de coureurs om in de gaten te houden tijdens de Grand Prix van Monaco.

GP van Monaco Gratis kijken

Wil jij de GP van Monaco gratis kijken? Dan hebben we een goede tip voor jou. Momenteel zijn de Go-Go-Go deals bij T-Mobile. Nieuwe klanten krijgen 12 maanden gratis Viaplay (en ESPN). Klik hier om gebruik te maken van dit aanbod. Een andere manier om gratis de GP van Monaco 2023 te kijken is door de samenvatting te kijken op Ziggo Sport of bij NOS Studio Sport. Wist je dat Ziggo Sport ook een uitgebreide voor- en nabeschouwing van elke formule 1 race doet?

Wil jij naar de F1 kijken via Viaplay maar niet overstappen van TV / Internet aanbieder? Dan is het de voordeligste optie om een jaarcontract af te sluiten op Viaplay. Je krijgt dan namelijk een aantrekkelijke korting op het abonnement. Dit betekent dat je 12 maanden volledig toegang hebt tot alle F1 races, inclusief de GP van Monaco op Zondag 28 mei 2023. Klik hier voor meer informatie over deze aanbieding.

Geef een reactie